Uitslag VK 2019-2020

Op zaterdag 7 maart 2020 zijn de Verenigingskampioenschappen senioren van de BVS gespeeld. De organisatie lag in handen van Melissa, met als assistenten Arie en Nico.  

Deze keer werd er op verzoek van het Bowlinghuis en een aantal leden gespeeld op de zaterdag. Hierdoor konden ook een aantal spelers meedoen die anders op de zondag verhinderd zijn. Er waren 33 deelnemers die de strijd aangingen om te kijken wie na 10 games de beste speler was.

Om 9.30 uur ging de eerste serie van start en hierin speelde onder meer Jordy Sluyter en die ging gelijk goed van start. Hij begon nl met een strike en ging daar gewoon mee door en tot ieders verbazing werd er gelijk gestart met een 300 game. Het was niet zijn eerste, maar om zo te beginnen aan de VK is toch mooi. De series verliepen zonder bijzonderheden en er werd hoog gescoord. Zo gooide Stan Reintke (B klasse) een serie van 1102 pins in de 5 games voorronden waarmee hij zo maar 3e zou staan in de A-klasse en Brian Berkenpas kon ook zo mee in een hogere klasse. Er werden in de voorronden 57 stuks 200+ games gegooid en een 300 game (Jordy Sluyter).

 

In de finale A-klasse gingen de heren los. Giovanni gooide 5 games ruim boven de 200, evenals Henny v.d. Bosch, maar Giovanni gooide steeds net iets hoger. Jordy had een game die wat lager was maar wist toch de 2e plaats te behouden. Ed had net als Jason 2 lagere games en dat wreekte zich direct in een lagere eindklassering.

Bij de dames A klasse was er weer de bekende strijd tussen de Melissa, Fabiana en Leandra

Fabiana kwam goed als 1e uit de voorronden met 1059 pins en Leandra bleef duidelijk iets achter met haar scores. In de finale ging Melissa flink los en gooide 4 games ruim in de 200 en een wat mindere game. Zij gooide een totaal van 2057 pins, met direct daar achter Fabiana met een totaal van 2034.

Leandra kon haar achterstand niet meer goedmaken een eindigde met een totaal van 1829 pins op de 3e plaats.

In de finale werden totaal 51 games van 200+ gegooid.

Na een dagje bowlen werd de stand opgemaakt en zijn de verenigingskampioenen 2020 bekend.

Verenigingskampioenen 2020 zijn:

Heren:  Giovanni Rotmans          gem. 225,80

Dames:  Melissa Sorber               gem.  205,70

Zij worden opgegeven bij de NBF en mogen gaan spelen in de Dag der Kampioenen die vanaf 29 augustus 2020  wordt georganiseerd.

Uiteraard waren ook de scores van de andere spelers belangrijk en een totaaloverzicht staat hieronder vermeld.

Melissa, Nico en Arie worden bedankt voor de organisatie van deze weer geslaagde lange dag bowlen. Ook het Bowlinghuis wordt bedankt voor hun sponsoring.

Uitslag voorronde

Uitslag finale