18 uurs Bowling marathon

Op zaterdag 25 maart 2017 heeft de BVS een 18-uurs bowling marathon gespeeld.

Het begon op zaterdagmorgen om 00.00 uur en duurde tot zaterdag middag 18.00 uur. Gedurende die tijd waren er 10 teams van 5 mensen bezig met bowlen in teamverband. Na jaren van afwezigheid had een stel enthousiastelingen het idee weer opgevat om nog eens een marathon te gaan spelen, dit keer geen 24 uurs maar een wat kortere versie namelijk een 18 uurs marathon. Na veel voorbereiding stonden er ‘s nachts 50 spelers klaar om de marathon te gaan spelen. Normaal wordt voor de symbolische eerste bal altijd de burgemeester of een wethouder uitgenodigd maar geen van de notabelen was rond dit nachtelijk uur beschikbaar. Deze marathon werd nu geopend door ons oudste, nog spelende lid vanaf de oprichting, Ina Warendorff die de eerste bal gooide en iedereen veel plezier wenste, want dit staat bij het bowlen, naast het wedstrijdelement altijd voorop.

Na een vlotte start gingen de teams de sportieve uitdaging aan. Omdat de Bowlingvereniging al een lange traditie van marathons kent was de verzorging goed geregeld. Een keukenteam van vrijwilligers zorgde voor de inwendige mens en voor de mentale ondersteuning was er een diskjockey aanwezig die iedereen goed wakker hield en zorgde dat iedereen bij de les bleef, maar desondanks was er toch een enkeling die even wegdutte.

De sponsoren die hebben gezorgd voor alle voorzieningen ( brood, beleg, kaas, worst, fruit, pizza ‘s ) rond de marathon: hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Na zo’n 7 uur bowlen werd er even gestopt voor een ontbijtje en toen weer snel verder. Het bowlingspel werd regelmatig even onderbroken om de financiële zaken te promoten in de vorm van loterijen en bingo’s voor leuke prijzen. In de loop van de middag ging iedereen toch wel de vermoeidheid voelen en was de morele steun van familie vrienden en belangstellenden een prettige steun en ook de. Om 18.00 uur werden de laatste ballen gegooid en werd de eindstand opgemaakt, zowel voor de punten als voor het bijeengebrachte sponsorbedrag.

Buiten het plezier, de wedstrijdspanning en vermoeidheid die dat dit opleverde was er ook een goed doel aan deze marathon verbonden. Ditmaal werd gezorgd voor financiële ondersteuning aan de “Stichting Steun 22Q11”. 22Q11 is de naam van een genetische afwijking waarbij van het chromosoom 22 het stukje 11 ontbreekt. Dit kan een aantal ernstige aangeboren afwijkingen met zich meebrengen, zoals: ernstige hartafwijkingen, epilepsie, autisme ADHD en vaak een laag IQ en verstandelijke beperking enz. Het is pas in de jaren 90 ontdekt maar 1 op de 2000 pasgeborenen heeft er last van. Er is nog geen geneesmiddel bekend en moet er nog veel onderzoek worden gedaan.

Steun daarom de stichting en kijk op www.steun22Q11.nl

Na het optellen van de scores behaalde het team TZN de 1e plaats met een score van 16.759 pins en mogen de wisselbeker een jaar meenemen. Zoals afgesproken werden er geen individuele prijzen uitgereikt. De Geinbokaal werd toegekend een het team de Roller Balls voor hun voortdurende positieve inbreng tijden de marathon. De individuele spontaniteitsprijzen gingen naar Elise Sandifort en Ruud de Heer.

Het belangrijkste van deze marathon is natuurlijk de cheque met het sponsorbedrag van € 5054,85 die werd overhandigd aan de ouders van Roxanne (die ook aan syndroom 22Q11 lijdt) die speciaal hiervoor aanwezig waren. Zij zullen zorgen dat het bedrag bij de stichting terecht komt.

Einduitslag teams:
1 TZN 16759
2 Rollerballs 16446
3 Gewoon Wij 16296
4 Dirty Strike 16140
5 Toppertjes 16030
6 Invista Pins Destroyers 15843
7 Rotterdam Hooligans 15549
8 Playmates 15491
9 Pinfall 15261
10 Volhouders 14999

Speciale dank aan Hennie vd Bosch en Marius Dik die de foto’s van deze Marathon (deze zijn hier te bekijken) hebben gemaakt.

Nico Waard
Voorzitter BVS/Marathoncommissie